Ka Huna massage

Eteriska Oljor, Blomma, Aromaterapi, Parfym, Väsentliga


Nu finns Ka Huna massage i Åsa, Halland.

KaHuna massage, som också går under namnet lomilomi eller temple style massage, är en unik helande massage som kommer från de stora helarna på Hawaii. Det är inte bra bara för din fysiska kropp utan även det känslomässiga och mentala. Massagen får energin i din kropp att flöda friare och ska få dig att lära känna dig själv bättre genom att lyssna inåt på din egen kropp och på dina erfarenheter, vad ditt hjärta säger. Hawaiianerna ser alla delar av kroppen som ett och anser att det fysiska, mentala, emotionella och andliga är alla del av HELA personen, när läkning eller healing utförs på ett område påverkas alla delar. Ka Huna massage ska hjälpa dig att acceptera din kropp och älska dig själv. När man lärt sig att älska sig själv kan man lättare se det vackra hos andra, i ditt liv och runtom dig. Personen på massagebordet ses inte som någon som ska botas utan en varelse som ska återgå till harmoni och balans. 

Energin i KaHuna massagen kommer från rytmen i rörelserna och att massören kallar in `the spirit of Aloha`, den stora energin, gudomligheten eller vad du väljer att kalla det. Det är viktigt att komma ihåg att utövaren av massagen helar inte utan är en hjälp för den helande energin att komma till mottagaren. KaHuna massage har många översättningar men en av dem är ”kärleksfulla händer”.  Massören masserar mycket med underarmar och armbågar och använder sig av rytmen i musiken. 

Ett annat kännetecken för KaHuna massagen är att olika delar av kroppen kan masseras samtidigt, t.ex. att massören arbetar med en hand på ena axeln och den andra på motsatt höft. Detta hjälper mottagaren att helt slappna av och sinnet har svårt att koncentrera sig på själva massagen och kan ge sig av på en egen resa. Eftersom massören arbetar intuitivt kan en massage vara mycket långsam och avslappnande eller ibland lite snabbare och mer uppfriskande för kroppen. Tanken är att de tankar som flödar är av omtanke och acceptans.  

De flödande dragen tillför nytt syre till varje cell i din kropp. Dina känslor och upplevelser lagras i din kropp, i dina celler, så genom KaHuna massagen kan frigörelser av vissa känslor inträffa och det kan hända att man börjar skratta eller gråta. Helandet fortsätter även efter massagen så en frigörelse kan även komma flera dagar senare.     

Även om KaHuna ofta nämns som en spirituell massage så händer också mycket på det fysiska planet, kropp, själ och sinne hör ju ihop. Stress och spänningar i musklerna reduceras, blod och lymfvätskeflödet hjälps och toxiner frigörs och kan transporteras bort. Den bryter upp kalkavlagringar och transporterar också bort mjölksyra. Det har en djup effekt på hälsan, uppbyggnaden och utvecklingen av musklerna och genom att blodcirkulationen hjälps så transporteras näringsämnen lättare ut i kroppen utan att öka mjölksyreproduktionen. KaHuna massagen är också lämplig efter skador på ledband och senor genom upplösning av ödem. Den återställer också vitalitet och ökar ämnesomsättningen. 

KaHuna massage är inte bara en massage utan en hel filosofi; Hawaiianernas filosofi av Huna. Den fundamentala tanken i Huna är att allt söker kärlek och allt söker harmoni. Det finns sju principer som kännertecknar KaHuna massagen, IKE, KALA, MAKIA, MANAWA, ALOHA, MANA, PONO. Se dem under fliken `Principerna`.      

Popular posts from this blog

Ka Huna massagens historia

Principerna